C vitamin


A C-vitamin szerepe:

Más néven aszkorbinsav. Felfedezője Szent-György Albert, aki annyira hitt benne, hogy napi 8000 milligrammot fogyasztott belőle. 93 évig élt, szóval lehet benne valami...
Az aszkorbinsav az egyik legjobb általános immunerősítő vitamin. Növeli a fehérvérsejtek számát és fokozza működésüket, melyek szembeszállnak a testünket megtámadó kórokozókkal. Csökkenti a légúti betegségek (például nátha) tüneteit. Segíti a vérerek, a csontok, az íny és a fogak fejlődését, regenerálódását. Gyorsítja a sérülések, sebek gyógyulását. Feszessé, simábbá, egészségesebbé teszi a bőrt. A rákos sejtek ellen is hatásos, és segít a megelőzésben is. Csökkenti a hazánkban első számú halálozási oknak számító szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. További jótékony hatása, hogy késlelteti az öregedési folyamatokat.
A C-vitamin túladagolása nem lehetséges, mert a felesleges mennyiség távozik a vizelettel.

C-vitamin hiány:

Hiány-tünetei az ínysorvadás, vérzékenység, izom-fájdalmak, a sebek, sérülések lassabb gyógyulása és a fertőzésekkel szembeni fokozott fogékonyság. Gyulladások is könnyebben alakulnak ki szervezetünkben C-vitamin hiány esetén.
Fogyókúra, diéta esetén a csökkentett táplálék-bevitel miatt a vitamin-bevitel is csökkenhet, ezért érdemes lehet táplálék-kiegészítőként vitamint szedni.

C-vitamin tartalmú élelmiszerek:

-csipkebogyó, bogyós gyümülcsök
-paprika, paradicsom
-citrom, narancs, citrusfélék
-egyéb zöldségek, gyümölcsök

Online vitamin-rendelés itt lehetséges.

Vitaminok:

A vitamin
B1 vitamin
B2 vitamin
B3 vitamin
B5 vitamin
B6 vitamin
B9 vitamin
B12 vitamin
C vitamin
D vitamin
E vitamin
K vitamin

Kapcsolódó cikkek:
A vitaminok segítenek a fogyásban?