Sikeresen fogytam egy darabig, de egy ideje nem tudom tovább csökkenteni a súlyomat. Vannak-e táplálkozástól független módszerek, amivel tovább tudok fogyni?

(Még van pár kilogramm fölösleg rajtam.)

Próbáld ki az alábbi módszerek egyikét:

-Próbálj ki olyan mozgást, amit eddig nem csináltál! Például, ha eddig futottál, néha próbáld ki például a kerékpározást, úszást, stb.  Ezzel kissé megkavarod a szervezetedet, és lehet, hogy erre van szükséged a további fogyáshoz.

-Próbálj ki valamilyen labdajátékot! (pl. fallabda, tenisz, foci, röplabda, stb...) A legjobb játék közben fogyni. Ilyenkor nem is érzed úgy, hogy edzel. Ha úgy érzed, hogy nem vagy elég ügyes hozzá, akkor olyan partnerekkel/ellenfelekkel játssz, akik a Te szinteden vannak. Nem baj, ha nem olimpiai színvonalú a játék, a lényeg, hogy élvezzétek.

-Próbáld ki a súlyzós, erősítő jellegű edzést! Sok saját testsúllyal végzett gyakorlat is ilyennek számít. Az egyik legjobb példa a húzódzkodás. Két előnye is van. Egy súlyzós edzés után jó pár órára felgyorsul az anyagcsere és zsírégető állapotba kerül a szervezet. Másrészt, több izom több kalóriát éget el már nyugalomban is, tehát amennyi kalória eddig a szinten tartáshoz kellett, azzal most fogyhatsz.

-Iktass be hetente plusz egy edzést! Például ha eddig kétszer edzettél, akkor ezentúl eddzél háromszor!
De ha már amúgy is minden nap edzel, akkor már elég nehéz lehet még egy testmozgást beiktatni.

-Időnként fokozd a gyakorlatok intenzitását, próbáld ki az interval jellegű edzést! Például futásnál 100 méter gyors futás után kocogj 300 métert. Ezt ismételd meg többször. Gyakorlatilag végtelen variációs lehetőséged van. A lényeg az ilyen edzésformánál, hogy ne legyen végig egyenletes a terhelés.

Kapcsolódó cikkek:
Az aerob (kardió) edzés gyorsítja az anyagcserét?
Mi az a CrossFit?
Zsírégető ételek
Célzott zsírégetés?