Hatásosak a zsírégető táplálék-kiegészítők?

Klinikai kísérletek nem mutattak ki különbséget a zsírégetőkkel és az a nélkül elért fogyás mértéke között. A sikeres fogyásokról szóló történetek egy része marketing-fogás. A másik részükben elsősorban az okozta a fogyást, hogy aki elkezdte fogyasztani, az mást is megtett a fogyásért. Többet mozgott és jobban odafigyelt a táplálkozására.
Néhány termék elsősorban azzal éri el a hatást, hogy a fogyasztása mellé olyan étrendet és életmódod javasolnak, ami önmagában is segít fogyni. Általában magának a készítménynek is van zsírégető hatása, de az nem működik, ha mellette zabál az ember. Tehát megfelelő életmód és mozgás mellett adhatnak egy kis plusz segítséget. Ilyen plusz segítséget érhetünk el a zsírégetést segítő ételekkel is.

Van, aki azzal ér el sikert, hogy betartja a zsírégető készítmény használati utasításában olvasható, helyes étkezésre és megfelelő mennyiségű testmozgásra vonatkozó irányelveket. Nem elhanyagolható a placebo hatás sem. Ha nagyon hisz egy készítményben a fogyasztó, akkor tényleg elérhet vele eredményeket.

Vannak táplálék-kiegészítők, amik közvetve hasznosak lehetnek a kívánt fogyás eléréséhez:
1. Omega-3 tabletta: Bővebben itt olvashatsz róla: Omega 3 táplálék-kiegészítő tabletta.
2. Fehérje-por (tejsavófehérje) készítmények: Bővebben itt olvashatsz róluk: Fehérje-por készítmények.
3. Közvetve a vitaminok is segíthetik a fogyást, erről bővebben itt olvashatsz: Vitaminok és fogyás.


Kapcsolódó cikkek:
Egy kilogramm leadásához mennyi kalóriát kell elégetni?
Zsírégető ételek
Minden étel egészséges, ami diétás?
Az Omega 3 zsírsav segít a fogyásban?
A fehérje porok (protein porok) segítenek a fogyásban?
A vitaminok segítenek a fogyásban?