10 apró változtatás az egészségesebb életért

1. A szénsavas, cukrozott üdítőitalok helyett igyál ásványvizet vagy teát!
2. Egyél több zöldséget, gyümölcsöt!
3. Ha mostanában az égvilágon semmit nem mozogtál, akkor heti egyszer-kétszer sétálj fél-egy órát! Például ha a munkahelyed elérhető gyalogosan is, akkor heti egy napot nevezz ki olyan napnak, amikor gyalog mész be munkahelyedre. Lehet, hogy a dugók miatt még gyorsabban is beérsz! :) Másrészt, gyalogosan jobban megismerheted lakóhelyed környékét.
4. Ha megoldható, közlekedj inkább kerékpárral! Jobb, ha nem veszed meg rögtön a legdrágábbat, főleg, ha nem tudod biztonságosan tárolni a városban. Persze, ha a legszmogosabb belvároson keresztül vezet az utad, nem biztos, hogy olyan jó ötlet.
5. Ha szeretsz valamilyen labdajátékot, játsszad azt heti egyszer-kétszer! A legtöbb labdajáték sokkal hatékonyabb fogyás szempontjából, mint pl. ugyananyyi időnyi kocogás. Ráadásul élvezetes játék. Férfiaknak a legegyszerűbb a kispályás focit megoldani, nőknek ez macerásabb. Ha alig tudsz focizni, akkor is jót mozoghatsz és játszhatsz, feltéve, hogy nem profin focizó társaságba jársz. Fontos, hogy alaposan melegítsd be izmaidat és izületeidet! Akkor különösen figyelj oda erre, ha előtte évekig nem csináltad az adott sportot.
6. Fehér kenyér helyett egyél teljes kiőrlésű kenyeret!
7. Ha eddig kétszer étkeztél egy nap, váltsál háromra! Ha eddig háromszor étkeztél, váltsál négyre! Öt még jobb. Afölött már nem számít igazából. Ezzel felgyorsíthatod az anyagcserédet. De figyelj arra, hogy az összes tápanyag mennyisége ne változzon, hanem ugyanannyi ennivalót osszál el több étkezésre!
8. Vörös húsok helyett néha egyél fehér húsokat! (pl. csirkemell, pulykamell)
9. Amikor lehet, lépcsőzz liftezés helyett! Azért nem biztos, hogy jó ötlet pl. egy fontos állásinterjú előtt felcaplatni a 12. emeletre... :)
10. Egyél többször halat!

Kapcsolódó cikkek:
Ha fogyni akarok, drasztikusan kell változtatnom az életmódomon?
Zsírégető ételek
Ha fogyni akarok, el kell felejtenem a kedvenc ételeimet?
Vitaminok és fogyás
Minden étel egészséges, ami diétás?