X-CO Training

Az X-CO a legmodernebb kézisúlyzó! Egy eloxált alumíniumhenger, amely különleges, könnyű anyagot rejt magában. A hengerben található reszelék dinamikus ide-oda mozgatástól az anyag "robbanékonnyá" válik, ami által létrejön a reaktív hatás. Az izomzatban ez a fajta mozgás egyidejűleg idéz elő feszülést az éppen működő izomban és annak "ellenpólusában", pl.: a bicepsz és a tricepsz izomban - e hatás biztosítja az izületek védelmét mozgás közben.
Az X-CO titka abban rejlik, hogy a kézi súlyzóval ellentétben nem élettelen anyaggal, hanem szabadon mozgó reszelékkel dolgozunk. A reszelék mindig késleltetve csapódik a henger végének, ami az izomzatban még becsapódás előtt feszültséget hoz létre.
Az ily módon létrejött reaktív hatás a mélyen fekvő kötőszövetet arra készteti, hogy meggyorsítsa és megtöbbszörözze a cellák újratermelődését. Ez mind terápiás, mind pedig sporttudományi szempontból forradalmi újításnak számít. Magas intenzitású tréning esetén az izületi tokok, szalagok, inak, kötőszöveti rostok gyorsabban regenerálódnak.
Így működik a legmodernebb "súlyzó", az X-CO tréner, melynek használatával rövidebb idő alatt tapasztalható az izomzat erősödése a hagyományos edzésmóddal, az élettelen súlyzó emelgetésével szemben.
(forrás: Buda Fitness)