Baba-mama torna

Egyéntől függően sok esetben a 10. vagy 12. hét környékén érdemes elkezdeni a gyakorlást. Néha panaszkodnak arra a mamák, hogy azért nem gyakorolnak, mert még fájnak a szülés alatti sérülések. Azonban ezek a fájdalmak annál hamarabb elmúlnak, minél hamarabb elkezdődik a mozgás. Fontos kiemelnünk azt is, hogy a mamának mentális szempontból is előnyös, ha minél hamarabb társaságba kerül. A szülés utáni depresszió esélye nagymértékben csökken, ha a nő közösségben, fizikai és mentális gyakorlatokat végezve "edzi" magát. Nem ritkán életre szóló barátságok köttetnek a foglalkozásokon.
A baba napról napra nehezedő súlyzóvá válik a torna közben. Ezek a gyakorlatok olyan fizikai kondíciót adnak, amelyek épp a mindennapi terhelések elviselésére teszik képessé a testet.
A második korosztályban, amikor a baba már nehéz a mama számára, kevesebbet emelgetik, hozzák-viszik a mamák. Ekkor már inkább önálló gyakorlatokat végeznek, melyekben sokszor a babák jönnek-mennek, és egymással foglalkoznak inkább, mint a mamájukkal, de azért néha elkapjuk őket, meggyakorlatoztatjuk, utána ismét az útjukra engedjük. Láthatóan tetszik nekik ez a fajta tevékenység.
(forrás: Oxygen Wellness)